Lättlagad fisksoppa med saffran

25 Dec

Här kommer ett recept på en soppa jag alltid blir glad av att laga. Den är lättlagad, känns lyxig, är härligt krämig och innehåller en favoritingrediens; saffran.

Laga och njut!

Ingredienser (4-6 port) 

  • Gul lök1-2 st
  • Saffran1-2 pkt
  • Vispgrädde4 dl
  • Campbell Champinjonsoppa2 brk
  • Campbell Tomatsoppa1 brk
  • Torsk/kolja400 gr
  • Räkor2-3 hg
  • Dill
  • Salt
  • Citron

Fräs hackad lök i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt saffran och njut av den underbara doften. Häll i soppor, grädde och fisk och låt puttra i ca 7 min. Rör om ordentligt så den inte bränner vid. Ös ner räkorna och smaka av soppan med grovhackad dill, salt och citron.

Klart! Servera med ett gott (gärna ljummet) bröd, kumminost och dill.

Varför jag skrivit 4-6 portioner är för att, jag av erfarenhet vet att man kan bli extremt mätt. Soppan är väldigt mastig, men god!

Njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: